Valpreventieprogramma

Sta steviger in uw schoenen!

Naarmate u ouder wordt, merkt u dat sommige dingen niet meer zo makkelijk en soepel gingen als ‘vroeger’. Een ongeluk zit dan ook in een klein hoekje. Gebleken is dat er jaarlijks gemiddeld 105.000 65+’ers als gevolg van een val op de spoedeisende hulp (SEH) terecht komen. Een val kan veel impact hebben. Daarom geldt bij vallen dat ‘voorkomen beter is dan genezen’. Om die reden bieden we het nieuwe Valpreventieprogramma aan, voor 65+’ers die een verhoogd valrisico hebben.

Opbouw van het programma

Het programma start met een eerste screening. Hiermee wordt met verschillende testen in beeld gebracht hoe groot het valrisico is van jou als patiënt. Tijdens de lessen gaan we aan de slag met:

  • Evenwicht-, coördinatie- en krachtoefeningen;
  • Oefeningen hoe een val opgevangen kan worden en hoe je op moet staan na een val;
  • Bijpassende theorie en informatie.

Ook krijgt u als deelnemer een boekje met daarin oefeningen die thuis uitgevoerd kunnen worden. In de laatste week worden opnieuw testen uitgevoerd, om te zien welke resultaten er zijn geboekt.

Multidisciplinair team van zorgprofessionals

Tijdens het programma wordt u begeleid door een bewegingsagoog. Ook komt de ergotherapeut en de diëtiste langs om u te voorzien van specifieke informatie. Ook is het mogelijk om een individuele afspraak bij één van deze specialisten in te plannen, indien gewenst.

Doelgroep

Dit beweegprogramma is bedoeld voor 65+’ers in Berkelland.

Tijden

Donderdagochtend 11.30 – 12.30 uur

Duur van het programma

14 weken, één uur per week trainen op locatie

Kosten

€199,00

Begeleiding

Bente Snuverink

Aanmelden

Wilt u graag deelnemen aan dit beweegprogramma? Meld u dan aan door contact met ons op te nemen via info@fysio-eibergen.nl of 0545 – 472443.