Qualiview score

Sport & bewegen

Valpreventie

Sta Steviger in uw Schoenen!

Naarmate u ouder wordt, merkt u dat sommige dingen niet meer zo makkelijk en soepel gaan als voorheen. Een ongeluk zit dan ook in een klein hoekje. Jaarlijks belanden gemiddeld 105.000 65+’ers als gevolg van een val op de spoedeisende hulp (SEH). Een val kan veel impact hebben. Daarom geldt bij vallen dat ‘voorkomen beter is dan genezen’. Om die reden bieden we het nieuwe Valpreventieprogramma aan, speciaal voor 65+’ers die een verhoogd valrisico hebben.

Opbouw van het programma

Het programma begint met een eerste screening, waarbij verschillende testen worden uitgevoerd om het valrisico van jou als patiënt in kaart te brengen. Tijdens de lessen gaan we aan de slag met:

  • Evenwichts-, coördinatie- en krachtoefeningen;
  • Technieken om een val op te vangen en hoe je moet opstaan na een val;
  • Bijpassende theorie en informatie.

Als deelnemer ontvangt u een boekje met oefeningen die thuis uitgevoerd kunnen worden. In de laatste week worden opnieuw testen uitgevoerd om de behaalde resultaten te evalueren.

Doelgroep

Dit beweegprogramma is bedoeld voor 65+’ers in Berkelland met een verhoogd valrisico.

Tijden van de groepslessen:

  • Donderdagochtend 11:30 – 12:30 uur

Duur van het programma:

12 weken, één uur per week trainen op locatie

Begeleiding door een gecertificeerde instructeur

Het programma wordt geleid door een gecertificeerde Otago-instructeur of In Balans docent die gespecialiseerd is in valpreventie. Zij zullen u begeleiden en ondersteunen gedurende het programma.

Meer informatie over het Valpreventieprogramma bij FYSIO Eibergen?

Neem contact met ons op via info@fysio-eibergen.nl, 0545 472443, of kom langs bij de balie/fysiotherapeut om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen steviger in uw schoenen te staan met ons Valpreventieprogramma. Samen werken we aan het verminderen van het valrisico en het vergroten van uw zelfvertrouwen en mobiliteit.

Kosten

Vanaf 2024 worden (sommige) interventies als valpreventie (deels) vergoed door (zorg)verzekeraars. Voor meer informatie over de kosten en vergoedingen, neem contact met ons op of raadpleeg uw zorgverzekeraar.

OmschrijvingPrijs per zitting (incl. BTW)

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons