Kwaliteit

Kwaliteit

HKZ

FYSIO Eibergen is sinds 2013 in het bezit van het HKZ-keurmerk. Dit keurmerk, dat staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector, kenmerkt duurzame kwaliteitsverbetering in de zorg en welzijn op een onafhankelijk een betrouwbare manier. Door dit keurmerk te behalen, moet je als praktijk aan strenge eisen voldoen op het gebied van kwaliteit van zorg. Het behalen van dit keurmerk betekent ook dat intern de zaken goed op orde zijn, de patiënt centraal wordt gesteld en dat er continu sprake is van verbetering van de zorg- en dienstverlening. FYSIO Eibergen maakt zich dagelijks hard voor het behoud van dit keurmerk.

Wat betekent dit keurmerk voor u als patiënt?

Met het HKZ-keurmerk biedt FYSIO Eibergen u een basisgarantie voor kwaliteit. FYSIO Eibergen is zodanig georganiseerd dat aan alle voorwaarden wordt voldaan om optimale zorg te kunnen leveren. Het perspectief van de patiënt staat centraal. Patiënten- en cliëntenorganisaties ondersteunen praktijken die HKZ gecertificeerd zijn.

Wilt u meer lezen over het behalen van het HKZ-keurmerk door FYSIO Eibergen? Lees dan het krantenartikel dat op 18 december 2013 hierover is geschreven.

Pluspraktijk Zilveren Kruis

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis sluit met praktijken die zich aantoonbaar inzetten voor kwaliteit en transparantie een Plusovereenkomst af. Sinds oktober 2019 is FYSIO Eibergen door Zilveren Kruis beoordeeld als Pluspraktijk. Van deze praktijken verwacht Zilveren Kruis dat zij continu bezig zijn om het beste uit hun vak te halen. Dat zij klantervaringen en kwaliteit monitoren en dat verbeteren van het eigen professioneel handelen een onderdeel is van hun dagelijkse praktijkvoering.

Fysio Prestatie Monitor

Voor onze praktijk is de kwaliteit van de fysiotherapeutische zorg zeer belangrijk en wij toetsen deze kwaliteit dan ook op continue basis. Hiermee streven wij er naar om de kwaliteit van zorg vanuit uw optiek als patiënt, te verbeteren.

Uw ervaring als patiënt is voor ons van essentieel belang!

fpm

Om te meten wat u als patiënt heeft ervaren met betrekking tot kwaliteit en zorgverlening binnen onze praktijk, verstuurt een onafhankelijk en geaccrediteerd meetbureau, genaamd Qualiview, dagelijks vragenlijsten naar patiënten die binnen onze praktijk zijn behandeld en vrijwillig deelnemen aan dit onderzoek. Deze vragenlijst wordt ook wel de Fysio Prestatie Monitor genoemd of CQ-index.

Met de Fysio Prestatie Monitor waarborgen wij uw anonimiteit en de kwaliteit van de meting. Uw ingevulde vragenlijst wordt dus anoniem verwerkt. Dit betekent dat niemand ooit zal weten wie welke antwoorden heeft gegeven. De gegevens worden niet voor een ander doel gebruikt dan voor het toetsen van de kwaliteit van de verleende zorg. Invullen is vrijwillig en heeft geen enkele invloed op de zorg die u (of uw kind) krijgt. Het kost u ongeveer 10-15 minuten om de vragenlijst in te vullen.

Zo doet u mee!

Heeft u recent een behandeling gehad bij onze praktijk en wilt u ook meewerken aan verbetering van de kwaliteit of wilt u aangeven wat u vindt van de kwaliteit van onze zorg? Dan kunt u zich vrijblijvend aanmelden bij ons. U ontvangt een e-mail of brief met inloggegevens, waarmee u uw vragenlijst anoniem kunt invullen. Heeft u vragen over de vragenlijst of het onderzoek, dan kunt u contact opnemen met Qualiview.