Qualiview score

Zwangerschapsklachten

Zwangerschapsklachten

Tijdens een zwangerschap kan jij te maken krijgen met verschillende zwangerschapskwalen en –klachten. Soms is het moeilijk om bepaalde spieren te controleren tijdens of net na de zwangerschap. Onze bekkentherapeuten helpen jou de controle over jouw spieren weer terug te krijgen en helpen op die manier de klachten te verminderen. Herken jij pijn of instabiliteit in het bekkengebied, ben jij net zwanger of bevallen? Maak een afspraak bij één van onze gespecialiseerde bekkentherapeuten en pak samen met de therapeut jouw klachten tijdens of na jouw zwangerschap aan.

Oorzaak klachten tijdens uw zwangerschap

Tijdens uw zwangerschap krijgt jouw lichaam meer te verduren en is het aannemelijk dat jij een andere houding aanneemt. Veranderende hormonen, die de weefsels in het lichaam slapper maken, spelen hierbij een rol. Een gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut onderzoekt de oorzaak van jouw klacht, uw bewegingspatroon en spiergebruik. We brengen de problemen die jij in het dagelijkse leven ervaart in kaart en stellen op basis daarvan een persoonlijke behandelplan op.

Bekkenpijn of bekkeninstabiliteit bij zwangerschap?

Hoewel bekkenpijn en bekkenklachten bij mannen en vrouwen voorkomen, zijn vrouwen tijdens of na de zwangerschap extra kwetsbaar. Tijdens de zwangerschap kan jij pijn krijgen in jouw onderrug en (rondom) het bekkengebied. Dit kan jou behoorlijk belemmeren bij het uitvoeren van jouw dagelijkse activiteiten zoals traplopen, opstaan, zitten of het omdraaien in bed.

Behandeling bij bekkenpijn of bekkeninstabiliteit

Tijdens de behandeling krijg jij uitleg en oefeningen om beter om te gaan met jouw klachten. Ademhaling, houding en de manier waarop jij beweegt spelen daarin een belangrijke rol. Jij leert nieuwe gewoonten en reflexen die jouw bekken stabieler maken bij allerlei bewegingen. Ook leer jij omgaan met pijn en hoe jij de belasting van de dagelijkse bezigheden zo goed mogelijk kan verdelen.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons