Qualiview score

Valpreventie

Valpreventie

Elke vijf minuten komt er een oudere op de spoedeisende hulp terecht na (voornamelijk) privé-valongeval, zo stelt VeiligheidNL. De fysiotherapeut kan helpen om het evenwicht en spierkracht te verbeteren. Zo wordt het risico op vallen beperkt. Liever bewegen in kleine, sociale groepen onder begeleiding van een beweegspecialist of fysiotherapeut? Dat kan! Neem contact op voor meer informatie over één van onze beweegprogramma’s.

Oorzaken vallen

Lichamelijke of geestelijke oorzaken zoals duizeligheid, slechte mobiliteit, zichtproblemen en angst om te vallen kunnen ervoor zorgen dat jij valt. Naast deze oorzaken kan een val ook veroorzaakt worden door externe factoren zoals loophulpmiddelen, schoeisel, oneffen vloeren en kleden. Een onverhoopte val kan voor veel vervelende blessures zorgen. Denk hierbij aan blauwe plekken, verstuikingen, maar ook botbreuken zijn een veelvoorkomend gevolg. De fysiotherapeut kan jou helpen een valpartij te voorkomen en hoe jij kunt handelen als jij toch even het evenwicht verliest!

Wat houdt valpreventie in?

Valpreventie is het voorkomen van vallen. Wil jij vallen voorkomen? Meer zekerheid tijdens het lopen? Doelgericht trainen in een groep? Tijdens de valpreventie training ontvang jij handige handvatten voor in het dagelijks leven om een val te voorkomen. Ben jij familie of mantelzorger en wil jij advies? Neem gerust contact op met onze specialisten.

Fysiotherapie voor ouderen

Ervaar jij nog andere klachten? Ook daarbij kunnen onze fysiotherapeut helpen. Tijdens de eerste afspraak worden jouw klachten zorgvuldig in kaart gebracht. De gezondheid en het dagelijks functioneren worden besproken en jij wordt onderzocht. Daarna wordt er samen met jou een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan is afgestemd op jouw fysieke mogelijkheden en wensen. De behandeling bestaat vooral uit oefentherapie, gericht op het herwinnen en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons