Qualiview score

Stressreductie

Stressreductie

Iedereen heeft wel eens last van stress. Stress is een emotionele en geestelijke spanning. Er komt adrenaline vrij in het lichaam wat ervoor zorgt dat we beter in staat zijn om te vechten of te vluchten. Bij stress voel jij het volgende: snellere hartslag, versnelde ademhaling, hogere transpiratie, vertraagde spijsverbetering en meer bloedstroom.

Mindfulness tegen stress

Jij kunt de neiging hebben om, op het moment dat jij in een stressvolle situatie zit, daar helemaal in op te gaan. Of als jij bepaalde gedachtepatronen ervaart, Kun jij je daar helemaal in te verliezen. Mindfulness biedt jou handvatten om met stress om te leren gaan.

Klachten bij stress

Een beetje stress op zijn tijd kan geen kwaad en is zelfs nodig in bepaalde situatie. Maar als jij te veel stress hebt, kan dit schadelijke gevolgen hebben voor jouw geest en lichaam. Zulke gevolgen zijn:

  • Borstpijn
  • Depressie
  • Duizeligheid
  • Pijn op de borst
  • Prikkelbaarheid
  • Slaapproblemen

Wat houdt mindfulness in?

Mindfulness houdt in dat jij op een andere manier leert omgaan met stress. jij leert dingen makkelijker los te laten. Ook leer jij meer te genieten van dingen die jij WEL hebt en niet kijkt naar dingen die jij NIET hebt. Met behulp van meditatie leer jij jezelf te focussen op jouw ademhaling. Door te focussen op jouw ademhaling, leer jij jouw lastige gedachten en stress los te laten.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons