Qualiview score

Stijve nek

Stijve nek

Heb jij moeite met het draaien of buigen van jouw nek? Krijg jij nekpijn van bewegen? En voelt jouw hoofd zwaar aan? Als jouw nek stijf is, zitten jouw nekspieren vast, meestal door een verkeerde werk- of slaaphouding. Draaien of met jouw hoofd buigen gaat minder soepel en veroorzaakt een vervelende nekpijn. Vaak straalt een stijve nek ook uit naar hoofd en schouders. Daardoor kan ook hoofdpijn en schouderpijn ontstaan. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van nek-, schouder-, en rugklachten en helpen jou graag van jouw klachten af.

Stijve nek en hoofdpijn

Door een overmatige of verkeerde belasting van de nekspieren kunnen de spieren verkrampen. De afvalstoffen in de spieren (melkzuren) hopen zich op in het spierweefsel waardoor de nekspieren verstijven, hierdoor kan ook spanningshoofdpijn ontstaan. Andere oorzaken van nekpijn en zelfs een stijve nek kunnen zijn: stress, overbelasting, griep, kou op de nekspieren of een spierverrekking. Op zoek naar een oplossing voor jouw klachten? Vraag advies aan onze specialisten!

Oefeningen stijve nek

De fysiotherapeut kan jou begeleiden wanneer jij last hebt van een stijve nek. Samen met de fysiotherapeut bespreek jij jouw nekklachten en of jij eerdere behandelingen hebt gehad. De fysiotherapeut doet mogelijk een kort fysiek onderzoek. Daarna stel jij samen met de fysiotherapeut een persoonlijk behandelplan op. De fysiotherapeut kan jou gerichte nekoefeningen meegeven voor jouw nekpijn. Zo kan jij ook zelfstandig aan jouw klacht werken voor een efficiënt herstel.

Stijve nek verhelpen

Met een massage kan de nekspieren losmaken. Als jij nekpijn hebt door constant in dezelfde werkhouding te zitten, zorg dan dat jij voldoende beweegt voor een goede doorbloeding. Draai jouw schouders, trek jouw schouders op en laat deze weer vallen en leg jouw kin op jouw borst en draai rondjes met de nek. Jouw spieren warm houden met kleding of spiergel zorgt ook voor een betere doorbloeding en kan een oplossing zijn voor jouw stijve nek.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons