Qualiview score

Sportblessure

Sportblessure

Vind jij het heerlijk om te sporten? Goed sporten is heel gezond! Regelmatig sporten zorgt er namelijk voor dat spieren dikker worden, pezen en botten sterker worden en het jouw gewrichten soepeler maakt. Helaas kan het ook misgaan als er een pees scheurt of een spier te ver rekt. Op het moment dat dit tijdens het sporten gebeurt, spreken we van een sportblessure.

Oorzaken van een sportblessure?

Omdat er zeer veel verschillende manieren zijn waarop jij jezelf kunt blesseren, is er niet een vaste oorzaak te noemen. Jij kunt zich bijvoorbeeld verstappen, vallen of ergens tegenaan botsen. Ook verschilt dit per sport. Zo is de kans op een blessure in het gezicht bij boksen aanzienlijk hoger dan bij voetbal. Ook kunnen sportblessures geleidelijk ontstaan omdat jij geen goede schoenen draagt terwijl jij op een harde ondergrond traint. Daarnaast kan het zijn dat jij te zwaar traint, waardoor jij meer vraagt van jouw lichaam dan jij op dat moment aankan.

Sportblessure voorkomen?

Het verschilt per sport welke blessures ‘erbij horen’. Een belangrijke tip om klachten zoveel mogelijk te voorkomen is dat jij het sporten geleidelijk opbouwt. Hieronder geven wij jou tips om sportblessures te voorkomen:

  • Begin met een goede warming-up
  • Zorg voor goede uitrusting, zoals geschikte sportschoenen
  • Eindig met een cooling-down
  • Draag beschermers
  • Loop niet te hard van stapel maar doe oefeningen die jouw lichaam aankan

Fysiotherapie bij sportblessures

Omdat jij juist als sporter zoveel mogelijk wilt bewegen zonder beperkingen, wil jij zo snel mogelijk van de blessure afkomen. De sportfysiotherapeuten van FYSIO Eibergen kunnen jou hierbij helpen. Door een combinatie van oefeningen en behandelingen zorgen wij voor een zo snel mogelijk herstel zodat jij weer terug op niveau bent. Tevens voorziet onze sportfysiotherapeut jou ook van advies op het gebied van oefeningen en hoe jij dezelfde blessures in de toekomst het beste kunt voorkomen.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons