Qualiview score

Snapping Hip Syndroom

Snapping Hip Syndroom

Herken je dat gevoel dat bij bepaalde bewegingen je heup knakt? Heb je dit vrij regelmatig of al voor een langere tijd? Dan kan dit komen door het Snapping Hip Syndroom. Het is niet pijnlijk of gevaarlijk maar het is ook niet wenselijk. Bij het Snapping Hip Syndroom rolt een spier, pees of gewrichtsband over een botuitsteeksel op de heup. Dit zorgt voor het knappende of ploppende gevoel bij het maken van een beweging. Met de hulp van FYSIO Eibergen worden de klachten verminderd en ben jij zo snel mogelijk weer aan het bewegen zoals jij dat gewend bent!

Wat zijn de oorzaken van Snapping Hip Syndroom?

Er zijn verschillende varianten van het Snapping Hip Syndroom met ieder hun eigen oorzaak. Het kan bijvoorbeeld komen door een ontsteking van de slijmbeurs of van de spier zelf. Ook kan het komen doordat de buitenkant van de heup geïrriteerd en verdikt is. Bij langdurige overbelasting kan er zelfs een ontsteking ontstaan. Als laatste kan het Snapping Hip Syndroom ook komen door slijtage, ouderdom, reuma of een ongeval.

Welke symptomen komen voor bij Snapping Hip Syndroom?

Het knakkende en ploppende gevoel is één van de voornaamste symptomen van het Snapping Hip Syndroom. Dit gevoel komt vooral voor bij het optillen, neerzetten of zwaaien van het been. Ook kan je last hebben van een verminderde spierkracht, stijfheid of een zwelling en kun je moeite hebben met dagelijkse bewegingen, zoals opstaan en lopen.

Hoe kan fysiotherapie helpen bij Snapping Hip Syndroom?

De therapeuten kunnen verschillende technieken gebruiken om jou van je klachten af te helpen. De behandelingen en technieken zullen gericht zijn op het verlichten van de pijn indien deze toch aanwezig is, het verbeteren van jouw mobiliteit en het versterken van jouw kracht. Dit zorgt ervoor dat de klachten niet meer snel terug zullen komen en jij zo snel mogelijk weer kan bewegen zonder dat vervelende gevoel in je heup!

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons