Qualiview score

Slijmbeursontsteking heup

Slijmbeursontsteking heup

Wordt bewegen steeds moeilijker voor je door pijn aan je heup? Wordt de pijn erger als je opstaat? Dan zou het zomaar kunnen dat je een slijmbeursontsteking hebt. Gelukkig is het niet ernstig, maar kan het wel veel invloed hebben op jouw dagelijks leven. FYSIO Eibergen kan jou goed helpen om van de pijnklachten af te komen zodat jij snel weer in beweging kan komen!

Wat zijn de oorzaken van een slijmbeursontsteking in de heup?

De oorzaken van een slijmbeursontsteking zijn heel verschillend. Het kan bijvoorbeeld komen door een ongeval of operatie, maar ook door een beenlengteverschil, een onjuiste houding, spierzwakte, herhaaldelijke bewegingen of een ontsteking in het gewricht.

Welke klachten heb je vaak bij een slijmbeursontsteking in de heup?

Als je last hebt van een slijmbeursontsteking in de heup heb je pijn aan de heup, bil, dij en/of buitenkant van je been. Deze pijn is vooral aanwezig als je opstaat of in beweging bent. Ook de manier waarop je zit of ligt kan pijnklachten geven. Wanneer je toch in beweging bent, kan je merken dat de beweeglijkheid is afgenomen.

Hoe kan FYSIO Eibergen helpen bij een slijmbeursontsteking in de heup?

Samen met één van de fysiotherapeuten van FYSIO Eibergen ga jij aan de slag om de pijnklachten te verminderen. Afhankelijk van de oorzaak van de klacht wordt er een behandelplan opgesteld. Dit kan bestaan uit fysiotherapie en oefentherapie. Het is belangrijk dat je de heup weer op de juiste manier belast en spieren rondom de heup sterk maakt. Dit bevordert het herstel en zorgt er ook voor dat de kans dat het terugkomt wordt verkleind.

Specialismes die kunnen helpen

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons