Qualiview score

Rugpijn

Rugpijn

Rugpijn is de meest voorkomende lichamelijke klacht in Nederland. Jaarlijks laten 500.000 Nederlanders zich behandelen door een fysiotherapeut. FYSIO Eibergen biedt een complete aanpak bij rugklachten, bestaande uit (een combinatie van) fysiotherapeutische begeleiding, voorlichting, coaching, digitale informatie en begeleiding op afstand. Heb jij lage rugpijn en wil jij weten hoe jij jouw rugklachten kunt verhelpen? Dan ben jij bij FYSIO Eibergen aan het juiste adres. Onder begeleiding van een fysiotherapeut werk jij aan jouw herstel en leer jij hoe jij jouw klachten onder controle kunt krijgen én houden. Maak dan een afspraak bij één van onze gespecialiseerde (manueel)therapeuten. Wij werken samen met jou aan jouw herstel.

In het kort: wat kan jijzelf al doen om rugpijn te verminderen?

  • Blijf niet stilzitten, dan worden de spieren alleen maar stijver. Ga bijvoorbeeld een stukje wandelen. Bewegen helpt bij het verminderen van rugpijn.
  • Vermijd spanning en stress of leer hiermee om te gaan.
  • Blijf niet te lang in dezelfde houding staan of zitten, maar wissel jouw beweging af.

Hoe ontstaat rugpijn?

Door een verkeerde houding of manier van bewegen kunt last krijgen van jouw rug. Vaak begint het met een stijf of vervelend gevoel in de rug dat gedurende de tijd steeds erger wordt. Pijn in jouw rug kan ook plotseling ontstaan, bijvoorbeeld tijdens het tillen of bukken of als jij een verkeerde beweging maakt. Onze fysiotherapeuten en manueel therapeuten geven jou advies waarmee jij jouw klachten beter onder controle kunt krijgen en houden. Bij FYSIO Eibergen werken we met een complete aanpak van jouw rugklachten, waarbij de face-to-face behandelingen worden gecombineerd met online tools zoals huiswerkoefeningen in de MyWellness App. Zo kan jij ook thuis effectief en zelfstandig werken aan jouw herstel.

Soorten rugpijn

We onderscheiden twee vormen van rugklachten: specifieke (lage) rugklachten en aspecifieke (lage) rugklachten. Het merendeel van de mensen met rugklachten heeft aspecifieke rugklachten. Dat wil zeggen dat de oorzaak van de klachten niet bekend is, wat bijvoorbeeld wel het geval is wanneer de pijn het gevolg is van een ziekte of aandoening. Wanneer de oorzaak wel bekend is, bijvoorbeeld bij een hernia, spreken we over specifieke rugpijn. De intensiteit varieert per persoon en situatie. Rugklachten kunnen vanzelf weer over gaan. Is dit bij jou niet het geval en houden jouw klachten aan, of komen ze regelmatig terug? Neem dan contact op met de fysiotherapeut.

Behandeling tegen rugpijn

Tijdens de intake onderzoekt de fysiotherapeut of manueel therapeut jouw rugklachten. Hij kijkt onder andere naar de intensiteit van de klachten, de beperkingen die jij bij de dagelijkse activiteiten ervaart, hoelang jij al rugpijn hebt, de spierconditie in jouw rug en jouw beweegpatroon. Op basis hiervan stelt hij een individueel behandelplan voor jou op. Wanneer jij jouw persoonlijke behandelplan volgt, thuis aan de slag gaat met jouw online huiswerkoefeningen en het advies van de therapeut merk jij vaak al binnen enkele behandelingen verbetering. En met de oefeningen versterkt jij jouw spieren, waardoor de kans dat de rugklachten terugkomen, afneemt.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons