Qualiview score

RSI/KANS

RSI/KANS

Heb jij pijnlijke of stijve spieren in jouw arm, nek, rug, schouder of hand? Heb jij last van stress op het werk? Zit jij regelmatig achter de computer? KANS, eerder ook wel RSI genoemd, is een verzamelnaam voor klachten aan de arm, nek en schouder die vaak veroorzaakt worden door stress of een verkeerde houding achter bijvoorbeeld jouw bureau. Herken jij deze klachten? Maak dan snel een afspraak bij één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten.

Schouderpijn door werkhouding of werkdruk

KANS- of RSI-klachten ontstaan door het herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde beweging en kunnen voortkomen uit stress door een hoge werkdruk, overbelasting of een verkeerde houding. Daarnaast kan de oorzaak ook een duidelijke medische aandoening zijn. Ook kan jij een verminderde kracht hebben of tintelingen voelen. Meestal ontstaan de klachten geleidelijk aan en worden ze in de loop van de tijd erger. Onze fysiotherapeut kijkt samen met jou naar de oorzaak van de pijnklachten. Door de persoonlijke begeleiding leer jij hoe jij moet omgaan met de klachten en wat jij kunt doen om de klachten te verminderen.

Wat kan jijzelf doen aan KANS of RSI?

Als jij veel achter een beeldscherm werkt, kunnen schouders en armen te veel gespannen zijn. Dit veroorzaakt schouderpijn, nekpijn of zelfs hoofdpijn. Het is belangrijk om voldoende rustmomenten te nemen tijdens het werken. Ook zijn er bepaalde oefeningen om de schouderspieren weer wat losser te maken. Jij kunt draaiende bewegingen maken met de schouders, even uitrekken of het hoofd voorzichtig naar links en naar rechts draaien. Let er ook op dat jouw werkhouding goed is en de werkplek op de juiste manier is ingesteld.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons