Qualiview score

Overgewicht bij kinderen en jongeren

Overgewicht bij kinderen en jongeren

Is jouw kind te zwaar? En heeft hij of zij een extra steuntje in de rug nodig om voldoende te bewegen? Wil jij zelf advies over de beweging en voeding van kinderen? Veel kinderen vinden het moeilijk om uit zichzelf voldoende te bewegen en ontwikkelen daardoor overgewicht. Het beweegprogramma Kinderen in Beweging helpt kinderen met (beginnend) overgewicht om gezond en actief te worden. Wil jij jouw kind op een speelse manier een gezonde leefstijl laten aanleren? Neem dan contact op met onder (kinder)fysiotherapeuten.

Overgewicht bij kinderen

Vroeger was buitenspelen een logische keuze voor een kind. Tegenwoordig hebben veel kinderen een ruimere keuze aan vrijetijdsbesteding die lang niet allemaal gericht zijn op beweging. Als ouder kan het dan ook lastig zijn jouw kind aan het bewegen te krijgen. Tijdens het traject leert jouw kind weer plezier te krijgen in bewegen en krijg zowel jij als jouw kind handige tips en oefeningen om meteen toe te passen.

Hulp voor kinderen met overgewicht

Onder begeleiding van een fysiotherapeut werkt jouw kind aan individuele doelen en is er de mogelijkheid tot samenwerking met een diëtist, voedingsconsulent en (indien gewenst) ondersteuning van een kinderpsycholoog.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons