Qualiview score

Neurologische aandoeningen

Neurologische aandoeningen

Heb jij moeite de draad weer op te pakken na een beroerte? Gaan de dingen niet meer zoals jij gewend was? En wil jij jouw zelfredzaamheid verhogen? Na een beroerte of wanneer jij Parkinson, MS of een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) hebt, zijn er bijna altijd gevolgen voor jouw dagelijks functioneren. Neurogym is een uniek beweegprogramma voor cliënten met een neurologische aandoening, gericht op meer zelfstandigheid in het dagelijks leven. Beweging kan jouw functioneren verbeteren. Ook als jij al langere tijd klachten of vragen hebt.

Bewegen met een chronische aandoening

Een beroerte, Parkinson, MS of een NAH heeft bijna altijd gevolgen voor alle aspecten van het leven. Deze gevolgen beïnvloeden jouw dagelijks leven op vele fronten. Neurogym is speciaal ontwikkeld om het functioneren in het dagelijks leven weer zo veel mogelijk terug te brengen naar het oude niveau. Dit doen we door middel van trainingen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Het beweegprogramma is ontwikkeld voor iedereen die een beroerte heeft gehad en voor mensen met Parkinson, MS of een NAH. Bij Neurogym ontmoet jij mensen met verschillende achtergronden. Uit ervaring blijkt dat Neurogym in veel gevallen kan worden ingezet.

Trainen met een neurologische aandoening

De eerste maanden zijn gericht op revalidatie en herstel. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en wensen kan daarnaast ook gewerkt worden aan acceptatie, verwerking en ondersteuning van mantelzorgers. Aan de hand van een intakegesprek stelt de therapeut een persoonlijk plan op voor behandeling en training. Daarnaast kunnen ook andere disciplines zoals de nazorgverpleegkundige, ergotherapeut, maatschappelijk werk of logopedist worden ingeschakeld. De fysiotherapeutische training bestaat uit functionele oefeningen gericht op het verbeteren van de mobiliteit in het dagelijks leven. Daarbij kan jij denken aan oefeningen gericht op het lopen, balans houden en transfers zoals opstaan, omrollen en het oppakken van spullen.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons