Qualiview score

Motorische ontwikkelingsproblemen

Motorische ontwikkelingsproblemen

Ervaart jouw kind problemen met (leren) fietsen? Heb jij het idee dat jouw kind (erg) onhandig beweegt? Heeft jouw kind een ziekte of spelen er andere factoren een rol waardoor jouw kind klachten ervaart? Neem dan contact op met één van onze gespecialiseerde kinderfysio- of oefentherapeuten. Op een speelse manier begeleiden de kinderfysio- en oefentherapeuten kinderen tussen de 0 en 18 jaar om klachten te verminderen. Door middel van onderzoek, oefeningen en advies kan jouw kind zich snel verder ontwikkelen. Op zoek naar advies en begeleiding? Maak direct een afspraak met onze gespecialiseerde kinderfysiotherapeuten.

Wat is een kinderfysiotherapeut?

FYSIO Eibergen heeft een gespecialiseerd bestand aan kinderfysiotherapeuten en kinderoefentherapeuten (Cesar/Mensendieck) die deskundig en gecertificeerd zijn. De therapeuten zijn geschoold om goed om te gaan met gedrags-, contact- en aandachtsstoornissen die bij kinderen kunnen voorkomen, zoals ADHD en ASS. Bij de behandelingen staat plezier in bewegen voorop, daarom gebruiken we tijdens de behandelingen veel spelvormen die aansluiten bij de belevingswereld en vaardigheden van jouw kind.

Met welke klachten kan jouw kind terecht?

Wanneer jij denkt dat jouw kind een motorische achterstand op loopt, wanneer jouw kind ziek is of er andere factoren een rol spelen die klachten veroorzaken, kan jij terecht bij een kinderfysio- of oefentherapeut. Veelvoorkomende klachten zijn onder andere motorische problemen zoals veel vallen en struikelen, niet soepel of houterig bewegen, problemen met prikkelverwerking, aangeboren afwijkingen, houdingsproblemen of overmatig huilgedrag van jouw baby. Meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Hoe werken we?

Tijdens de eerste afspraak brengen we in kaart welke hulp nodig is. Om ons een goed beeld te vormen in het motorisch functioneren van jouw kind, doen we een intake en motorisch onderzoek en verzoeken we eventueel aanvullend een vragenlijst in te vullen. Uiteraard bespreken we daarna onze bevindingen en volgt advies. Als we overgaan tot behandelen, bespreken we met jou en jouw kind het behandeldoel en behandelplan. De behandeling past bij het bewegingsniveau en de leeftijd van jouw kind.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons