Qualiview score

Migraine

Migraine

Migraine is een vorm van hoofdpijn die bij ongeveer 1 op de 10-15 mensen in Nederland voorkomt. Het komt vaak voor dat je migraineaanvallen krijgt, dit is een kloppende hoofdpijn aan een kant van het hoofd die tussen de halve dag en drie dagen duurt. Sommige mensen kunnen deze aanvallen aanvoelen doordat ze zich sneller ergeren of dat ze bijvoorbeeld zin hebben in bepaald voedsel. Tot slot komt migraine vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, zelfs 3 keer zo vaak.

Oorzaak migraine

De oorzaak van migraine is niet altijd duidelijk. Gevoeligheid voor prikkels die migraine kunnen uitlokken verschillen per persoon en zijn deels erfelijk bepaald. Zo kunnen hevige negatieve emoties migraine uitlokken. Denk hierbij aan ruzie, stress, depressie of zorgen. Migraine ontstaat ook eerder als de lichamelijke conditie verslechterd is. Bijvoorbeeld bij een verminderde weerstand, vermoeidheid of een grote lichamelijke inspanning. Ook hormonale schommelingen kunnen invloed hebben.

Symptomen voor deze vorm van hoofdpijn zijn

Migraine is een sterk aanwezige, bonzende en kloppende hoofdpijn aan één kant van het hoofd. De pijn is moeilijk te verdragen. Migraine kan erg heftig zijn en kan een paar uur tot drie dagen duren. Na een migraineaanval duurt het een dag tot enkele dagen tot jij je weer helemaal goed voelt. Migraine is onvoorspelbaar en dat maakt dat het erg belemmerend kan zijn voor het dagelijks leven.

  • Hevige hoofdpijn
  • Kloppende hoofdpijn
  • De pijn bevindt zich meestal aan één kant van het hoofd
  • Sterretjes zien
  • Misselijkheid
  • Gevoelig voor licht en geluid voorafgaand aan de hoofdpijn (soms ook geuren).

Het kan zijn dat jij last hebt van de bovenstaande symptomen. Het is een (erfelijke) aandoening van de hersenen en komt vaak voor. Onze manueel therapeuten behandelen regelmatig bij hoofdpijnklachten, en kunnen jou begeleiden bij sommige vormen van migraine. Wil jij jouw migraineaanvallen verminderen? Jij kunt dan terecht bij één van onze specialisten, zodat wij kunnen kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Behandeling migraine

De symptomen van een migraineaanval kunnen per persoon verschillen, maar hebben per persoon wel een vast patroon. Een migraineaanval is daardoor bij de meeste mensen van te voren goed te herkennen. Onderzoek toont aan dat manuele therapie door mobilisatie en nekoefeningen de frequentie van de migraineaanvallen verminderen. Wil jij jouw migraine sterk verminderen? Neem vandaag nog contact op met een specialist in de buurt.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons