Qualiview score

Lopersknie

Lopersknie

Bij een lopersknie heb je last van pijnklachten aan de buitenzijde van de knie. De pijn ontstaat tijdens of na het sporten door overbelasting. Een lopersknie komt vooral veel voor bij hardlopers en wielrenners.

De pijn die je voelt komt van de peesplaat in het bovenbeen. Als deze peesplaat te strak staat, wrijft hij bij het buigen van je knie met een te grote kracht over de dijbeen knobbel die aan de buitenkant van je knie zit. Zo kan er een ontstekingsreactie ontstaan, die de pijn veroorzaakt. Als je een lopersknie niet laat behandelen bij één van onze fysiotherapeuten, dan kan jouw klacht leiden tot een slijmbeursontsteking. Dit willen wij natuurlijk voorkomen. Het is bij een lopersknie dan ook zeker aan te raden om een afspraak te maken bij FYSIO Eibergen.

Wat zijn oorzaken van een lopersknie?

De oorzaken van een lopersknie kunnen erg verschillen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je onvoldoende kracht hebt in jouw heup- en bilspieren. Ook kan het zijn dat het komt door een te snelle opbouw van je training komt, met overbelasting tot gevolg. Het kan ook liggen aan de manier waarop je traint. Wanneer jij graag gaat hardlopen, dan kan een lopersknie ontstaan doordat je aan de buitenkant van de weg loopt. Belangrijk is ook dat je tijdens het hardlopen geen versleten schoenen aan doet. Deze geven onvoldoende steun en kunnen een lopersknie of andere knieblessure tot gevolg hebben. Ook overpronatie en o-benen kunnen oorzaken zijn van een lopersknie.

Wat zijn de symptomen bij een lopersknie?

Wanneer je last hebt van een lopersknie voelt jouw knie pijnlijk en gezwollen aan. Misschien ervaar je ook uitstralingspijn naar je bovenbeen? Je herkent een lopersknie aan een zeurende en stekende pijn. Hierdoor is het vaak niet mogelijk om verder te sporten. Als je stopt met bewegen, dan neemt de pijn weer af. Vaak valt de pijn mee als je rustig wandelt.

Wat is de rol van fysiotherapie bij een lopersknie?

Bij een lopersknie is het belangrijk om jouw training aan te passen als je tijdens of na het sporten pijn krijgt. Bij FYSIO Eibergen kunnen onze (sport)fysiotherapeuten achterhalen hoe jouw knieklachten zijn ontstaan. Op basis daarvan kunnen wij een gepast behandelplan opstellen en ervoor zorgen dat jij zo snel mogelijk pijnvrij kan bewegen!

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons