Qualiview score

Longrevalidatie

Longrevalidatie

Heb jij een chronische longaandoening? Of ben jij herstellende van een longziekte? Longrevalidatie helpt jou om beter om te gaan met jouw aandoening en weer op te bouwen zodat jij sneller herstelt en jij jouw klachten meer onder controle krijgt. Samen met de fysiotherapeut stemt jij jouw persoonlijke behandelplan op, passend bij jouw situatie en doelen. Om jou optimale zorg te bieden, werken wij samen met diverse zorgverleners, zoals de huisarts, longarts en -verpleegkundige en indien nodig ook met de ergotherapeut en diëtist. Wil jij verantwoord opbouwen en leren omgaan met jouw klachten? Meld je dan aan voor longrevalidatie van FYSIO Eibergen.

Oorzaak chronische longaandoening

De oorzaak van een chronische longaandoening of -ziekte is niet altijd aan te wijzen. Wel weten we dat een gezonde leefstijl het risico hierop vaak verkleint. De fysiotherapeut adviseert jou hoe jij een goede leefstijl kunt ontwikkelen en vasthouden, zodat jouw conditie verbetert en de kans op een terugval of nieuwe problemen afneemt. Zo werk jij optimaal aan de verbetering van jouw gezondheid in het dagelijks leven.

Wat is longrevalidatie?

Longrevalidatie is speciaal ontwikkeld voor mensen met longaandoeningen en -ziekten, zoals COPD, astma, bronchiëctasieën, cystic fibrosis, longembolie of longkanker. Longrevalidatie zorgt ervoor dat jij sneller herstelt na jouw ziekte en voorkomt verergering van chronische klachten op de lange termijn. Met longrevalidatie leer jij om te gaan met jouw aandoening in het dagelijks leven. Onder professionele begeleiding breid jij de fysieke grenzen van het lichaam op een verantwoorde en veilige manier uit.

Bewegen met een longziekte

De gespecialiseerde fysiotherapeut stelt samen met jou een persoonlijk beweegprogramma op, waarna jij stap voor stap aan jouw eigen doelen werkt. De fysiotherapeut is ervaren in begeleiden bij een longziekte of -aandoening en houdt rekening met jouw mogelijkheden en beperkingen. Deelname aan longrevalidatie heeft een positief effect op jouw lichamelijke conditie en vermindert de kans op verergering van jouw klachten in de toekomst.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons