Lage rugpijn
Wanneer jij last hebt van jouw onderrug, spreken we van lage rugpijn. Soms zit de pijn lager in de rug, bij de overgang naar het bekkengebied. Pijn kan uitstralen naar andere lichaamsdelen, zoals jouw billen of bovenbenen. Uit onderzoek (NRC, 12 januari 2016) blijkt dat lage rugklachten minder snel terug komen wanneer jij dagelijks oefeningen doet en goede voorlichting krijgt over jouw houding en beweegpatroon.
Intakeprocedure
Voorafgaand aan jouw eerste bezoek aan de fysiotherapeut vul jij een online intakeformulier en een aantal vragenlijsten in, deze krijg jij per mail toegestuurd. Zo kan de fysiotherapeut zich voor de afspraak al een beeld vormen, waardoor we sneller kunnen starten met behandelen. Bij de eerste afspraak is er uiteraard nog tijd en aandacht om jouw klachten verder toe te lichten.
Daarna vindt er direct een onderzoek plaats en stel jij samen met de fysiotherapeut een behandelplan op! Dit werkt efficiënt en hierdoor kan er beter en sneller gestart worden met het werken aan jouw herstel.
Hoe wordt het programma ingevuld?
De oorzaak van de klacht kan verschillen per persoon. De fysiotherapeut bekijkt samen met jou waardoor de klachten zijn ontstaan en waardoor deze klachten aanhouden. De programma’s zijn vaak een combinatie van oefeningen (in de praktijk of thuis), coaching van een gezonde leefstijl, voorlichting over pijn, advies op het gebied van (werk) houding en reguliere fysiotherapeutische en/of manueeltherapeutische behandeltechnieken.
Hoeveel fysiotherapie heb jij nodig?
Samen met jouw fysiotherapeut bepaal jij welke zorg er nodig is om jouw doelen te bereiken. Aanvullend maken wij gebruik van testen en vragenlijsten om tot de meest efficiënte behandelfrequentie te komen.
Deze doelstellingen zijn bijvoorbeeld gericht op:
- Het verminderen van de pijnklachten
- Het verhogen van een belastbaarheid of activiteitenniveau
- Het voorkomen van terugkeer van de klachten
- Het hervatten van sport