Qualiview score

Knieslijtage

Knieslijtage

Er is veel verwarring over knieslijtage en knieartrose. Vaak wordt gezegd dat knieartrose ook slijtage is. Dit is niet zo. Knieartrose is een reumatische aandoening waarbij het kraakbeen dunner wordt en dus minder schokken op kan vangen. Bij knieslijtage wordt het kraakbeen ook dunner maar slijtage is veelal het gevolg van ouderdom. Dit maakt dat slijtage en artrose niet hetzelfde zijn.

Wat zijn de symptomen van knieslijtage?

Wanneer jij letsel hebt aan de achterste kruisband, is dit meestal een gevolg van een sportletsel of een ongeval. Wanneer er een kracht op de voorkant van het scheenbeen komt terwijl jij de knie hebt gebogen, dan komt de achterste kruisband op spanning en kan afscheuren. Bijvoorbeeld door een auto-ongeval waarbij het scheenbeen tegen het dashboard aankomt. of wanneer jouw onderbeen bijvoorbeeld bij een contactsport naar achteren wordt geschopt. Wanneer jij kruisbandletsel hebt opgelopen, dan is het van belang dat dit snel wordt herkend.

Hoe kan fysiotherapie helpen bij knieslijtage?

Helaas kan een versleten knie niet worden behandeld. De enige oplossing om van de pijn af te komen en beweeglijkheid te winnen is een knieprothese. Indien je een operatie hebt gehad voor een knieprothese kan je bij FYSIO Eibergen terecht voor een revalidatietraject. Onze fysiotherapeuten bieden jou goede begeleiding bij de revalidatie. Dit is een intensief traject die succesvol wordt begeleid door onze specialisten. Het resultaat is dat jij zo snel mogelijk weer pijnvrij kan bewegen en de dagelijkse bezigheden kan oppakken!

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons