Qualiview score

Kniekuilcyste

Kniekuilcyste

Heb je last van een zwelling in de knieholte? Voelt het wat strak? Dan is de kans groot dat je last hebt van een kniekuilcyste. Een kniekuilcyste is een zwelling die in de knieholte zit. Deze vorm wordt ook wel een Bakerse Cyste genoemd. Het voelt als een zwelling gevuld met vocht. Bij een abnormale vochtophoping ontstaat er uiteindelijk een cyste. De cyste kan verschillende groottes hebben.

Een kniekuilcyste komt voornamelijk voor bij volwassenen, maar het kan ook aangeboren zijn.

Wat is de oorzaak van een kniekuilcyste?

Een kniekuilcyste komt vaak voor in combinatie met een andere knie aandoening. Een gewricht maakt meer vloeistof aan als het beschadigd is. Als een gewricht teveel van dit vloeistof aanmaakt, hoopt het zich op in de knieholte. Het resultaat hiervan is een kniekuilcyste.
Oorzaken als een kneuzing, een gescheurde knieband, beschadigd kraakbeen, reuma en artrose zorgen ervoor dat er teveel slijm aangemaakt wordt. Ook een sportblessure kan zorgen voor een kniekuilcyste.

Welke klachten komen voor bij een kniekuilcyste?

Een kniekuilcyste heeft verschillende symptomen. Deze symptomen kunnen enorm wisselen. De meest voorkomende klachten zijn: Een zwelling in de knieholte, een toename van klachten bij intensievere belasting, een strak en kloppend gevoel en verminderde stabiliteit. Over het algemeen doet een kniekuilcyste geen pijn en de zwelling is ook niet altijd even groot.

Welke klachten komen voor bij een kniekuilcyste?

Zolang de oorzaak van de onderliggende klacht blijft, zal de zwelling niet afnemen. De fysiotherapeuten van FYSIO Eibergen zullen tijdens de intake deze klacht achterhalen en vervolgens behandelen. De behandeling zal bestaan uit fysiotherapie en oefentherapie. Tijdens de oefentherapie zal jouw fysiotherapeut je begeleiden. Door de vakkundige begeleiding voorkom je dat je te eenzijdig traint en mogelijk andere klachten zullen optreden.

Als de onderliggende klacht kan worden opgelost en de behandeling is gestart, zal in de loop der tijd de zwelling van de cyste afnemen.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons