Qualiview score

Knieblessure

Knieblessure

Knieblessures komen veel voor bij voetbal. Dit komt onder andere omdat het een contactsport is, maar ook vanwege de snelle bewegingen die worden gemaakt. Er kan onderscheid worden gemaakt in acute knieblessures en niet-acute knieblessures. Een acute knieblessure kan er voor zorgen dat je langdurig niet kan sporten. Voorbeelden van acute knieblessures zijn: kneuzingen, kruisbandblessure*, meniscusblessure*, kniebandblessure. Niet-acute knieblessures zijn klachten rond de knieschijf, klachten rond de kniepees en meniscusklachten.

Wat zijn de oorzaken van een knieblessure?

Een knieblessure ontstaat vaak door een verdraaiing, een onverwachte beweging of overbelasting. Vaak ontstaan deze blessures tijdens het beoefenen van (contact)sporten. Ook langdurige overbelasting van de knie kan blessures veroorzaken.

Welke klachten merk je vaak bij een knieblessure?

Je kan last hebben van verschillende klachten wanneer je een knieblessure hebt. Je kan tijdens of kort na het moment van verdraaien, verstappen of vallen pijn voelen. De knie wordt meteen of een dag later dik en/of blauw, soms wordt het onderbeen ook dik. Het buigen en/of strekken van de knie gaat moeizaam. Ook lopen kan veel moeite kosten. Je kan bijvoorbeeld het gevoel hebben dat je door je knie zakt of het gevoel hebben dat je knie op slot gaat.

Hoe kan fysiotherapie helpen bij een knieblessure?

Als er sprake is van een acute knieblessure, is het aan te raden om op krukken te lopen totdat je knie wat rustiger aanvoelt en je weet wat er aan de hand is. Bij de fysiotherapeuten van FysioHolland kan je terecht voor de diagnose en behandelplan. Het doel is om jou zo snel mogelijk weer aan het bewegen te krijgen! De behandeling zal voornamelijk bestaan uit fysiotherapie. Uiteindelijk zal oefentherapie helpen om de knie te blijven bewegen op een goede manier. Ook zal er getraind worden om de belastbaarheid te verbeteren.

Specialismes die kunnen helpen

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons