Qualiview score

Kaakklachten

Kaakklachten

Regelmatig nek-, schouder- of hoofdpijn? Last van oorsuizen? Knappende kaken tijdens het kauwen? Of heb jij slechte gewoonten, zoals tandenknarsen of tongpersen? Dan kan een kaakfysiotherapeut jou helpen. Kaakfysiotherapie is een specialisatie in de fysiotherapie voor klachten rondom jouw hoofd, kauwstelsel en hals en wordt ook wel orofaciale fysiotherapie genoemd. Een kaakfysiotherapeut geeft uitleg en advies over het kauwstelsel en helpt om bepaalde gewoontes af te leren die voor overbelasting zorgen. Wil jij weten wat de kaakfysiotherapeut voor jou kan doen? Maak direct een afspraak met onze orofaciale therapeut.

Wanneer naar de kaakfysiotherapeut?

Kaakfysiotherapie kan helpen bij klachten rondom jouw kaak en kan zeer effectief zijn bij veelvoorkomende klachten als knappende of gespannen kaakgewrichten, oorsuizen of oorpijn, nek- en schouderpijn of (stressgerelateerde) spierspanningshoofdpijn. Maar ook bij aangezichtspijn, aandoeningen zoals reuma of na operaties als gevolg van kanker in het hoofd-halsgebied kan één van onze kaakfysiotherapeuten jou helpen jouw klachten te verminderen.

Waaruit bestaat een behandeling?

Op basis van de bevindingen van de kaakfysiotherapeut tijdens een intake en jouw persoonlijke doelstellingen, stelt de therapeut een behandelplan op. Tijdens de behandeling ga jij samen met de therapeut aan de slag met oefeningen die toe te passen zijn in het dagelijks leven. Deze oefeningen zijn onder andere specifieke mobilisatie-, ontspannings- en ademhalingsoefeningen, gericht op herstel.

Hoofdpijn door kaakklachten

Hoofdpijnklachten kunnen door verschillende factoren ontstaan, waaronder stress, inspanning en een verkeerde houding. Maar ook spanning in de nek en kaak of slechte gewoonten zoals tandenknarsen kunnen hoofdpijn veroorzaken. Een kaakfysiotherapeut kan door middel van toepasbare oefeningen en praktisch advies helpen deze spanning gericht te verminderen, waardoor de hoofdpijn afneemt.

Specialismes die kunnen helpen

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons