Qualiview score

Hoofdpijn

Hoofdpijn

90 tot 95 procent van de mensen heeft wel eens last van hoofdpijn. De oorzaak van hoofdpijn is niet altijd duidelijk. Meestal is het een onschuldige klacht, maar een aantal vormen kunnen zo sterk zijn dat zij het dagelijks leven flink belemmeren. Na de verkoudheid is hoofdpijn de meest gehoorde klacht door de huisarts. De manueel therapeut kan verlichting bieden bij verschillende soorten hoofdpijn, zoals (spier)spanningshoofdpijn, inspanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en sommige vormen van migraine. Wil jij ook een oplossing voor jouw aanhoudende hoofdpijn? Neem direct contact op met onze specialisten.

Oorzaken hoofdpijn

Hoofdpijn ontstaat vanuit de spieren en banden rondom de schedel en nek, bloedvaten, hersenvliezen of de hersendruk. Stress, overbelasting en vermoeidheid, roken, kiespijn en oorinfecties kunnen hoofdpijn veroorzaken. Ook kan een verkeerde lichaamshouding, stijve nek, te weinig drinken of slaapgebrek zorgen voor hoofdpijn. De manueel therapeut gaat op zoek naar de oorzaak van jouw klachten, waarna een persoonlijk behandelplan met jou wordt opgesteld. Zo kan jij snel weer genieten van jouw dagelijkse activiteiten.

Soorten hoofdpijn

Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn. Bij (spier)spanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en sommige vormen van migraine kan manuele therapie helpen. (Spier)spanningshoofdpijn ontstaat niet alleen door stress, maar door spierspanning in jouw nek en schouders als gevolg van bijvoorbeeld een verkeerde houding. Cervicogene hoofdpijn komt vanuit een blokkering in de bovenste nekwervels. Onze manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in hoofdpijn en begeleiden jou graag bij de vermindering van jouw klacht.

Behandeling hoofdpijn

De manueel therapeut kan verlichting bieden bij (spier)spanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en in sommige gevallen bij migraine. Tijdens de intake stelt de manueel therapeut jou vragen om de oorzaak en belemmering van jouw klacht in kaart te brengen. Hierna stel jij samen een passend behandelplan op. Mogelijk krijg jij oefeningen mee naar huis zodat jij thuis ook zelfstandig aan jouw herstel kunt werken. Dat is efficiënt!

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons