Qualiview score

Heupklachten

Heupklachten

Klachten aan de heup kunnen jou tijdens het dagelijks leven behoorlijk in de weg zitten. Jij kunt bijvoorbeeld last hebben tijdens het lopen, zitten en liggen. Een slijmbeursontsteking, breuk of artrose zijn mogelijke oorzaken van jouw heupklachten. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten gaan samen met jou op zoek naar de oorzaak en stellen vervolgens een persoonlijk behandelplan op maat op.

Heupklachten door artrose

Eén van de meest voorkomende heupaandoeningen is artrose (slijtage) van het heupgewricht. Het ontstaan van artrose hoort bij het toenemen van de leeftijd, echter zijn er ook risicofactoren bekend voor het ontstaan van deze aandoening. Zo zijn het uitvoeren van zwaar fysiek werk, een operatie in de voorgeschiedenis, het uitoefenen van topsport en overgewicht enkele factoren. Voor meer informatie over de behandeling van heupklachten kan jij contact met ons opnemen of direct een afspraak maken.

Fysiotherapie bij een heupprothese

De laatste jaren is het aantal mensen dat een Totale Heup Prothese (THP) heeft gekregen fors gestegen. Door middel van snelle revalidatieprotocollen kan jij snel jouw actief met jouw herstel aan de slag. Wanneer jij direct na de operatie de juiste fysiotherapeutische zorg ontvangt en dit bij thuiskomst doorzet kan jij snel beginnen met bewegen en het opbouwen van jouw belastbaarheid.

Behandeling bij heupklachten

Tijdens de intake onderzoekt de fysiotherapeut jouw heupklachten. Hij kijkt onder andere naar de intensiteit en duur van jouw klachten, de beperkingen die jou bij de dagelijkse activiteiten ervaart, de spierconditie en jouw beweegpatroon. Op basis hiervan stelt hij een individueel behandelplan op. Met behulp van online huiswerkoefeningen en het advies van de therapeut merk jij vaak binnen enkele behandelingen verbetering.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons