Qualiview score

Hardloopklachten

Hardloopklachten

Ben jij fanatiek hardloper? Ervaar jij hierbij wel eens klachten aan bijvoorbeeld jouw voet, enkel, scheenbeen of knieën? Of wil jij weten hoe jij klachten kunt voorkomen? Hardloopklachten kunnen ontstaan door overbelasting of een verkeerde houding. Bij ons werken gespecialiseerde (sport)fysiotherapeuten die jou graag verder helpen en samen met jou de oorzaak van jouw klachten achterhalen. Wanneer de oorzaak duidelijk is werken zij samen met jou aan een snel herstel.

Soorten hardloopklachten

Hardlopen is fysiek een belastende sport, jouw benen krijgen best wat te verduren tijdens het hardlopen. Veelvoorkomende klachten bij hardlopers zijn dan ook klachten aan de scheenbeen, achillespees, hamstring, voet en knie. Een fysiotherapeut kan helpen jou klachten te verminderen.

Voorkomen van hardloopklachten

Bij het voorkomen van deze klachten speelt goed schoeisel een belangrijke rol. Bij een voet- loop- en hardloopanalyse kijkt de (sport)fysiotherapeut naar verschillende aspecten, onder andere naar jouw schoeisel, de stand van jouw voeten, voetafwikkeling en de bewegingen die jij maakt tijdens het lopen. Wanneer dit in kaart gebracht is ontvang jij tips om klachten in te toekomst te voorkomen.

Behandeling bij hardloopklachten

Voor de behandeling van deze klachten kun jij zonder verwijzing bij de fysiotherapeut terecht. De therapeut onderzoekt samen met jou waar de klachten vandaan komen en stelt daarna een passend behandelprogramma op om de klachten zo snel mogelijk te verminderen.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons