Qualiview score

Hamstring

Hamstring

De spieren aan de achterkant van het bovenbeen worden hamstrings genoemd. Een blessure hieraan ontstaat vaak tijdens het sporten, in het bijzonder wanneer er wordt gesprint. Daarnaast kan jij ook een blessure aan de hamstring krijgen in het dagelijks leven, wanneer jij bijvoorbeeld een plotselinge beweging maakt zoals uitglijden.

Oorzaken hamstringblessure

Hoe een blessure aan de hamstring ontstaat ligt aan verschillende factoren:

  • Plotselinge bewegingen (bv. sprinten)
  • Vermoeidheid
  • Slechte/geen warming-up
  • Onbalans tussen de kracht van verschillende spieren
  • Verstappen/uitglijden

Klachten bij een hamstringblessure

Wanneer jij een blessure aan de hamstring hebt, voel jij erge kramp en een heftige pijn in jouw bovenbeen, te vergelijken met een zweepslag. Jij kunt jouw been moeilijk buigen en ook het rekken/aanspannen van jouw beenspieren is pijnlijk. Het kan voorkomen dat er na enkele dagen een bloeduitstorting ontstaat aan de achterkant van jouw bovenbeen.

Fysiotherapie bij een hamstringblessure

Als jij denkt een blessure aan de hamstring te hebben, vermijd zoveel mogelijk de bewegingen die pijn doen totdat jij meer zekerheid hebt. Wij onderzoeken hoe de blessure is ontstaan en welke oefeningen jou kunnen helpen bij het herstel. Afhankelijk van de ernst van jouw blessure is wel of geen aanvullend onderzoek nodig. Ook kunnen wij bepalen wanneer jij weer kunt gaan sporten.

Specialismes die kunnen helpen

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons