Qualiview score

Golfarm

Golfarm

Sla jij wel eens 300 yards met een driver? Bij deze slag maak jij een bepaalde beweging met jouw arm. Hoe vervelend is het dat jij per slag een bepaalde pijn voelt? Bij een golfarm voel jij pijn aan de binnenkant van de elleboog. Deze pijn kan uitstralen over jouw onderarm en naar de hand toe. In tegenstelling tot wat de naam golfarm suggereert, komt deze aandoening slechts bij een klein deel van de mensen die golft voor. Een golfarm ontstaat voornamelijk tijdens het uitvoeren van huishoudelijke werkzaamheden of klussen.

Oorzaken golfarm

De klachten bij deze aandoening ontstaan geleidelijk. Een golfarm kan zich ontwikkelen als jij te lang en te vaak dezelfde bewegingen maakt waarmee jij druk zet op jouw arm. Dit gebeurt bijvoorbeeld als jij dagelijks werkt met gereedschap of tijdens het golfen. Ook klimmers hebben een hoger risico op deze aandoening.

Klachten bij een golfarm

Als jij hier last van hebt, voel jij pijn aan de binnenkant van jouw elleboog. Zeker wanneer jij jouw pols en hand aanspant is de pijn voelbaar. Andere veelvoorkomende klachten bij deze aandoening zijn:

  • Drukpijn aan de binnenste zijde van de elleboog
  • Pijn bij inspanning van de onderarm
  • Pijn bij het maken van een vuist
  • Tintelend gevoel in de pink/ringvinger

Wat is een golfarm?

Dit is een ontsteking van de pezen van de onderarmspieren. Deze spieren zitten vast aan de binnenste gewrichtsknobbel van de bovenarm. Het ontstaat door een zwaaiende slagbeweging van de onderarm en schouder, vergelijkbaar met een beweging die men maakt tijdens het golfen, vandaar de naam.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons