Qualiview score

Etalagebenen

Etalagebenen

Voel jij pijn, kramp of vermoeidheid in uw benen na een stukje (trap)lopen? En moet jij regelmatig even stilstaan om de pijn te laten zakken? Dit kan wijzen op claudicatio intermittens, beter bekend als ‘etalagebenen’. De gespecialiseerde fysiotherapeuten kunnen jou hier goed bij helpen. Door middel van looptraining en behandeling wordt gewerkt aan het verbeteren van de conditie en loopafstand en het verminderen van de pijnklachten. Weten wat we voor jou kunnen betekenen of direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Wat is claudicatio intermittens (etalagebenen)?

Claudicatio Intermittens staat bekend als etalagebenen en is een vaatziekte waarbij de bloedvaten in en naar de benen vernauwd zijn door slagaderverkalking. Hierdoor kun jij bij het lopen (of fietsen) last krijgen van kramp, pijn of vermoeidheid in jouw benen. Wil jij hulp om jouw loopafstand te verbeteren en de pijnklachten verminderen? Dan kan fysiotherapie of looptraining jou helpen.

Risicofactoren etalagebenen

De pijn die jij voelt wordt veroorzaakt door de vernauwing van de bloedvaten in de been door slagaderverkalking. Slagaderverkalking is in principe normaal bij ouderdom, maar er zijn factoren die het proces kunnen versnellen waardoor jij op jongere leeftijd last kan krijgen van klachten. Onvoldoende lichaamsbeweging, roken en ongezonde voeding zijn enkele factoren, maar ook verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk en diabetes spelen hierbij een rol.

Behandeling van claudicatio intermittens

Met een persoonlijk looptrainingsprogramma kun jij flinke vooruitgang boeken. Door middel van oefeningen worden de conditie en loopafstand verbeterd en de kans op een vaatoperatie aanzienlijk verminderd. De gespecialiseerde fysiotherapeut houdt rekening met jouw belastbaarheid bij het opstellen van een persoonlijk behandelplan en zal je daarnaast helpen om risicofactoren te verminderen en een gezondere leefstijl aan te nemen.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons