Qualiview score

COPD

COPD

COPD is een chronische longaandoening. Wanneer je COPD hebt, kan je klachten ervaren van benauwdheid en hoesten (soms met opgeven van slijm). Daardoor kunnen activiteiten als aankleden, traplopen, werken, hobby’s beoefenen en boodschappen doen snel te veel zijn. Bewegen met COPD lijkt dan niet prettig. Toch is regelmatig bewegen belangrijk op de lange termijn. Je behoudt of verbetert jouw conditie en vermindert jouw klachten. Daarnaast ben je minder vatbaar voor een longaanval. Fysiotherapie voor mensen met COPD is speciaal ontwikkeld om jouw activiteiten en inspanningen beter in evenwicht te brengen en jouw ademhaling te optimaliseren. Wil je onder begeleiding jouw conditie verbeteren en leren omgaan met COPD? Neem dan contact op met de fysiotherapeut.

Het beweegprogramma COPD is speciaal ontwikkeld om jouw activiteiten en inspanningen beter in evenwicht te brengen.

In sommige gevallen wordt COPD vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Vraag naar de voorwaarden bij jouw zorgverzekeraar.

Bewegen met COPD

Bij COPD, longemfyseem of chronische bronchitis is voldoende beweging extra belangrijk. Het beweegprogramma COPD helpt jou verder. Jij beweegt in een sociale, kleine groep onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. Op basis van jouw wensen en mogelijkheden maak jij samen met jouw fysiotherapeut een persoonlijk plan. De fysiotherapeut weet wat leven met COPD betekent en wat er nodig is om dit te verbeteren. Jij leert jouw fysieke grenzen kennen en hiermee om te gaan, en bouwt deze grenzen stap voor stap uit.

Voordelen bewegen met COPD

Starten met bewegen heeft veel voordelen. Je ervaart minder snel benauwdheidsklachten, slaapt beter, krijgt meer energie, je botten en spieren worden sterker, je weerstand verbetert en de kans op een longaanval of ziekenhuisopname wordt kleiner. Alle vormen van beweging zijn goed. Je kunt wandelen, een stukje fietsen, tuinieren of zwemmen. Kies een vorm van bewegen die jij leuk vindt, dat houdt je namelijk langer vol. Vind je het lastig om te starten of beweeg je liever onder begeleiding van een fysiotherapeut? Maak dan een een afspraak met een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten.

Individuele begeleiding of groepstraining bij COPD?

Je kan zowel in een groep of individuele begeleiding van een fysiotherapeut gespecialiseerd in COPD krijgen. Een combinatie is ook mogelijk. De individuele behandelingen en begeleiding is gericht op het verbeteren van spierkracht en conditie, maar ook op ademhaling, hoesttechnieken en ontspanning. Wanneer van toepassing is ook een behandeling aan huis mogelijk. Hiervoor heb je een verwijzing nodig van de huisarts of specialist met expliciete vermelding voor aan huis behandeling.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons