Qualiview score

Binnenband knie gescheurd

Binnenband knie gescheurd

De binnenband is een van de vier banden met een belangrijke functie. De binnenband zorgt voor stabiliteit van de knie. De binnenband bevindt zich aan de binnenzijde van de knie en loopt van het bovenbeen tot het scheenbeen. Door de ligging zorgt de band ervoor dat de knie niet naar binnen kan knikken.

Een binnenband van de knie kan volledig afscheuren, maar dit komt minder vaak voor dan een oprekking of inscheuring. Het afscheuren van de binnenband wordt gezien als een ernstig letsel. Het gaat vaak gepaard met letsels van andere banden, de meniscus of kraakbeen.

Oorzaken van een gescheurde binnenband

Bij het scheuren van de binnenband van de knie is een ongeval of sportletsel vaak de oorzaak. De binnenband kan oprekken, inscheuren of afscheuren wanneer er teveel kracht op de buitenzijde van de knie staat. Vooral bij sporters die geregeld kap-, draai- en sprong bewegingen maken komt een gescheurde binnenband vaak voor. Ook bij contactsporten komt letsel aan de binnenband geregeld voor.

Een gescheurde binnenband hersteld vaak vanzelf binnen twee weken. Bij een ingescheurde of doorgescheurde binnenband is het van belang dat dit snel wordt herkend. In een vroeg stadium kan dit beter worden behandeld. De (sport)fysiotherapeuten van FYSIO Eibergen kunnen jou hierin adviseren en begeleiden.

Klachten bij een gescheurde binnenband

De meest voorkomende klachten bij een gescheurde binnenband zijn pijn aan de binnenzijde van de knie, zwelling van de knie, je kan lastig lopen en bent instabiel.

Fysiotherapie bij een gescheurde binnenband

De (sport)fysiotherapeut kan jou begeleiden voor, tijdens en na het traject. Dit kan ook een revalidatietraject zijn van een operatie bij een ingescheurde of afgescheurde binnenband. De (sport)fysiotherapeut kan een specifiek behandelplan opstellen. Dit behandelplan zorgt voor een voorspoedig herstel zodat je de dagelijkse bezigheden weer kan oppakken en op het sportveld staat.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons