Qualiview score

Beroerte

Beroerte

Recentelijk een beroerte gehad? Ben jij aan het revalideren? Benieuwd wat een fysiotherapeut voor jou kan betekenen? Na een beroerte of ‘CVA’ volgt een periode van revalidatie. Op korte of lange termijn kan fysiotherapie een positieve bijdrage leveren aan jouw herstel. Een beroerte heeft verschillende gevolgen, waaronder problemen met praten en moeite met lopen. Een fysiotherapeut kan helpen bij het herstellen van de spierfuncties en het terugkrijgen van vertrouwen om zelfstandig te bewegen en functioneren.

Heb jij een aanvullende verzekering? Dan wordt een deel van de behandeling mogelijk vergoed. Informeer bij jouw zorgverzekeraar naar de voorwaarden.

Oorzaken beroerte

Een Cerebro Vasculair Accident (CVA) ofwel beroerte kan worden veroorzaakt door een afsluiting van een bloedvat in de hersenen. Dit noemt men een herseninfarct. Een beroerte kan ook veroorzaakt worden door een bloeding in de hersenen (hersenbloeding). Hiermee beschadigt het hersenweefsel, wat gevolgen kan hebben voor de spierfuncties in het lichaam.

Wat is een beroerte?

Een beroerte is een ‘ongeluk’ in een bloedvat in de hersenen die grote lichamelijke en psychologische gevolgen heeft. Psychologische gevolgen van een beroerte zijn onder andere een verandering in het gedrag of karakter. Bekende lichamelijke klachten zijn moeite met lopen, praten en het bewegen van een arm.

Fysiotherapie na een beroerte

Een fysiotherapeut kan helpen bij de revalidatie na een beroerte. Het doel is dat jij zo snel mogelijk jouw dagelijkse werkzaamheden weer kunt oppakken. De behandeling is niet alleen gericht op het herstellen van lichamelijke functies, maar ook op het terugkrijgen van vertrouwen en het adviseren van jou en jouw omgeving.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons