Qualiview score

Beenklachten

Beenklachten

Jouw benen worden bij bewegen eigenlijk altijd wel belast. Wist jij dat veel beenklachten afkomstig zijn uit de lage rug of heupen? Wist jij ook dat jouw knie het meest kwetsbare deel van jouw been is? Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten gaan samen met jou op zoek naar de oorzaak van jouw beenklachten en stellen vervolgens een persoonlijk behandelplan op maat op.

Oorzaak en ontstaanswijze van beenklachten

Er zijn verschillende risicofactoren die een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van klachten aan het been. Een veelvoorkomende oorzaak is een ongezonde leefstijl. Mensen die veel roken/drinken hebben ook een grotere kans op aderverkalking. Er zijn ook heel veel fysieke factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van beenklachten, zoals een sportletsel of artrose.

Klachten en verschijnselen van beenklachten

De voornaamste klachten die jij zult ervaren zijn pijn, kramp of een moe gevoel tijdens het lopen of fietsen. De klachten verminderen wanneer jij stilstaat of uitrust. Meestal bevindt de pijn zich in de kuit, maar kan ook optreden in het bovenbeen, de tenen, de voetzolen en de bilregio. Daarnaast kan de voet van been waar jij klachten hebt ook kouder aanvoelen of bleek verkleuren.

Fysiotherapie bij beenklachten

Bij de intake wordt de oorzaak van jouw beenklachten achterhaald. Op grond van de oorzaak wordt jouw behandeling bepaald. Hierna stelt de fysiotherapeut samen met jou een persoonlijk behandelplan op. Aan de hand van dit behandelplan gaan wij samen met jou aan de slag om jou weer klachtenvrij te maken. Dit kan door middel van:

  • Adviezen en voorlichting
  • Massages
  • Mobilisaties en manipulaties
  • Oefeningen

Specialismes die kunnen helpen

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons