Qualiview score

Artrose

Artrose

Gewrichtsslijtage of artrose zorgt vaak voor stijve en minder soepele gewrichten. Om verdere slijtage tegen te gaan en pijn te verminderen is het belangrijk om in beweging te blijven. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten kunnen jou daarbij begeleiden met gerichte oefeningen en trainingen. Samen met de fysiotherapeut stelt jou doelen op, uiteraard afgestemd op jouw persoonlijke situatie en eventuele grenzen of beperkingen. Heb jij hier last van aan jouw heup of knie? Dan worden de eerste twaalf behandelingen fysiotherapie en/of oefentherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Wil jij pijnklachten en verdere slijtage verminderen? Maak een afspraak met de fysiotherapeut.

Oorzaak artrose

Vaak wordt gedacht dat artrose met ouderdom te maken heeft, maar dat is niet het geval. Artrose kan ook op jongere leeftijd voorkomen. Zware belasting door sporten, breuken, blessures, maar ook beenlengteverschil, heupdysplasie of overgewicht kunnen artrose veroorzaken. Doordat de botten bij tekort aan bescherming van het kraakbeen tegen elkaar schuren ontstaan er vervormingen en puntige aangroeiingen. Dit maakt bewegen lastig en pijnlijk. In beweging blijven lijkt niet prettig, maar met de juiste begeleiding kan de pijn juist afnemen.

Wat is artrose?

Dit is de meest voorkomende reumatische aandoening waarbij het kraakbeen in het gewricht achteruit gaat. Artrose kan in alle gewrichten optreden, denk aan de nek, onderrug, knieën, heupen vingers en tenen. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat sterke spieren en een goede stabiliteit rondom jouw heup en knie een positief effect hebben op artroseklachten. De fysiotherapeut behandelt en adviseert gericht bij vermindering van pijnklachten door artrose. Informeer wat onze specialisten voor jou kunnen betekenen.

Artrose behandeling

Na een intakegesprek stelt de fysiotherapeut een behandelplan op, gericht op jouw persoonlijke situatie en doelen. Onder begeleiding van de fysiotherapeut train jij individueel of in groepsverband jouw spierkracht, stabiliteit en beweeglijkheid. Aanvullend zelf thuis trainen? Met de MyWellness App wordt face-to-face fysiotherapie gecombineerd met de App. Hier kan jij huiswerkoefeningen terugkijken en jouw vorderingen bijhouden. Daarnaast ontvang jij herinneringen van jouw afspraken en als het weer tijd is voor jouw oefeningen.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons