Qualiview score

Armklachten

Armklachten

Armklachten kunnen jou tijdens het dagelijks leven behoorlijk in de weg zitten. Jij kunt bijvoorbeeld last hebben van een stijf, pijnlijk, tintelend of brandend gevoel in jouw armen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten gaan samen op zoek naar de oorzaak en stellen vervolgens een persoonlijk behandelplan op maat op.

Oorzaken armklachten

Er zijn meerdere soorten oorzaken voor deze klachten. Klachten aan de arm kunnen ontstaan door stress, overbelasting of een verkeerde werkhouding. Ook computerwerk, verwaarloosde blessures en beknelde (nek)wervels kunnen klachten aan de arm veroorzaken. Een tennis- of golfelleboog, het Carpel Tunnel Syndroom en CANS (voorheen RSI) zijn veel voorkomende klachten aan de arm.

Symptomen van armklachten

Deze klachten kunnen meerdere, uiteenlopende symptomen hebben. Veel mensen met klachten aan de arm hebben last van een zeurende, scherpe pijn als er bepaalde bewegingen worden gemaakt, zoals iets uit de kast pakken of een steen werpen. De pijn gaat vaak gepaard met tintelingen, krachtverlies of zelfs gevoelloosheid. De pijn neemt af als jij even rust neemt.

Fysiotherapie bij armklachten

Onze fysiotherapeuten helpen jou graag van jouw armklachten af. Tijdens de intake onderzoekt jouw (gespecialiseerde) fysiotherapeut jouw armklachten. Er wordt onder andere gekeken naar de intensiteit en de duur van jouw klachten, de beperkingen die jou bij de dagelijkse activiteiten ervaart, de spierconditie en jouw beweegpatroon. Op basis hiervan stelt jouw fysiotherapeut een individueel behandelplan op. Met behulp van online huiswerkoefeningen en het advies van de therapeut merk jij vaak binnen enkele behandelingen verbetering.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op, mail je vraag naar info@fysio-eibergen.nl of neem contact op via T 0545 – 472443. We helpen je graag verder.

Maak een afspraak
App ons

App ons